Vitalmasszázs

Kismama masszázs

Kismama masszázs

Megváltozik a tested, a tartásod, lehet, hogy a derekad fáj is ettől. A kismama masszázs segít, enyhíti a tartás megváltozásából adódó fájdalmat.

A pocak növekedése az egész testre hatással van

Várandósság alatt a test statikai változása miatt másképp terhelődik a hátizom: a megnövekedett pocak a gerincoszlopot előre húzza, ezért az izmok kompenzálnak, túlterhelődnek. Bizonyos testtájékok kifejezetten érzékennyé válhatnak. A hormonváltozások pedig fellazítják a szöveteket, a csontos medence elkezd a baba helyigényéhez alkalmazkodni, szélesedni. Ez mind-mind kellemetlenséget okozhat a várandósság alatt. A vállövi terület – vagy más néven a stressz zóna -, is helyet kap a masszírozandó területek sorában. Az új szerepkörök, a felelősségvállalás is sok feszültséget okozhat egy fiatal nő életében. Ezeket a lelki elakadásokat testi szinten, rendszerint a csuklyás izom területére gyűjtjük be és raktározzuk el, kisebb-nagyobb izomcsomók formájában. A mentális túlterheltség, a szorongás, a félelem oldása, a lelki ellazulás az érintésen, ezen a szeretetnyelven keresztül hatásosan oldható vagy csökkenthető. Gondoljunk csak arra, hogy a síró kisgyerekeket is ösztönösen átöleljük, megsimogatjuk.

A kismama masszázs a klasszikus svéd masszázsformából emel ki bizonyos fogásokat és területeket.

A masszázs során az alsó végtag, a medence és gerinc alsó szakaszán csak felszíni simítások végezhetők, mert az erős deréktáji masszázs beindíthatja azokat a folyamatokat, amelyek vetélést, koraszülést okozhatnak. A gerinc háti, nyaki szakaszán, valamint a felső végtagon lazító masszázs alkalmazható. A has masszázsa és a reflexológia tilos a várandósság alatt. A talp frissítő masszázsa, simító fogásokkal azonban megengedett.

A masszázst már a kismamaság első napjától lehet alkalmazni egészen a szülésig. Sőt, bizonyos fogásokat a vajúdás során is nemhogy szabad, de kifejezetten javasolt használni. Ezeket a fogásokat a vajúdás alatti segítők könnyen elsajátíthatják még a babavárás idején és nagyszerű segítséget tudnak majd nyújtani a nehéz órákban az érintésükkel. Ezek a simítások a szülés energiáival megegyezően, mindig lefelé haladnak. Vajúdás alatt például a belső comb masszázsa fájdalom csillapító hatású lehet.

A bőr síkosítására természetes alapanyagú olajokat szabad alkalmazni, mint amilyen a mandula olaj, jojoba olaj, szőlőmagolaj, vagy shea vajat esetleg hypoallergén speciális krémeket. Illóolajokból választható a rózsa, ilang-ilang, szantálfa, geránium, levendula. Akár bőrápolóként a bőrön is lehet hagyni a készítményt, de egy frissítő zuhany is jótékony hatású lehet a masszázst követően.

A kismama masszázs után számítani lehet a gyakoribb vizeletürítésre, a masszázs enyhe vízhajtó hatása miatt.

A kismama masszázs hatása a babára

A kismama kellemes közérzete a fejlődő magzatra is jó hatással van. A masszázs alatt általában felfrissülnek és aktív mozgásba kezdenek a babák, majd a masszázs befejeztével pihentető alvás következik. A mama ellazult lelki állapota nyugtatólag hat babára is. Születés után pedig ismerősek lesznek számára a babamasszázs során előcsalogatott test-érzetek.

Az alábbi esetekben a masszázs terápiás alkalmazása NEM javallott:

  • vérzés
  • görcsök
  • has (korai) keményedése
  • magas vérnyomás
  • a terhesség első trimesztere
  • a svédmasszázs általános ellenjavallatai
  • veszélyeztetett terhesség

Szeretettel és nyugalommal várlak!

Gyere el egy kényeztető kismama masszázsra!